Jedan hrvatski vozač ubijen u Iraku, drugi uhićen zbog tučnjave s marincima

U IRAKU je smrtno stradao još jedan hrvatski vozač. Vozač je stradao u sličnim okolnostima kao i Dalibor Burazović u listopadu prošle godine.

Vjesnik u svom prvom izdanju od srijede navodi da je poginuo Ivan Pavčević iz Komarnice pokraj Nove Gradiške.

Noćas su u blizini Tikrita na sjeveru Iraka američki konvoj napali irački gerilci, a kamion hrvatskog vozača pogođen je granatom.

Informaciju je potvrdio i Marijan Banelli, predsjednik Udruge cestovnih prijevoznika.

"Danas smo dobili vrlo pouzdanu informaciju od jednog našeg prijevoznika. Noćas je poginuo jedan naš vozač u američkom konvoju koji se kretao iz Bagdada za Tikrit." - izjavio je Banelli za Dnevnik HTV-a.

Vozač je radio za jedno varaždinsku autoprijevozničku tvrtku, ali njegov poslodavac nije mogao dati detaljnije informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova je o napadu na konvoj obavijestila američka vojska. U MVP-u tvrdi da im se hrvatski vozači koji rade u Iraku uopće ne javljaju prije polaska.

"Ministarstvo je stavilo Irak na popis zemalja u koje se ne preporučuju putovanja, a svi oni koji tamo putuju sigurno su svjesni opasnosti kojoj su izloženi i rizika u koji ulaze." - izjavio je Vinko Ljubičić, načelnik u konzularnoj upravi MVP-a.

Drugi vozač, Zoran Siročić, kazao je Ljubičić, uhićen je i nalazi se u zatvoru u Falluji.

"Prema informacije s kojima trenutno raspolažemo, Siročić je zatvoren nakon tučnjave s američkim marincima", dodao je Ljubičić, ističući da u oba slučaja očekuje dodatne provjere i potvrde.

Unatoč učestalim napadima na konvoje u Iraku i posvemašnjem kaosu koji vlada tom zemljom, u Hrvatskoj je interes za obavljanje autoprijevozničkog posla u Iraku u porastu, javlja HTV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara