Jedna od subotnjih žrtava nesreće u rumunjskom rudniku bio je dobitnik na lotu

JEDNA od sedam žrtava subotnje nesreće u rumunjskom rudniku dobio je prije dvije godine na lotu oko 55.000 eura, ali je želio nastaviti rad do mirovine, piše u nedjelju rumunjski tisak.

Danut Puscau dobio je na lotu u veljači 2004., "ali nije nikad želio prestati raditi i želio je nastaviti do mirovine", kazala je njegova supruga za dnevni list Evenimentul Zilei.

"To za njega nije bila prva nesreća", piše list navodeći udovicu rudara, koja je kazala da je prije deset godina doživio dvostruku frakturu lubanje ali se vratio u rudnik šest mjeseci kasnije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nedjeljnom izdanju lista Libertatea, Danut Puscau, koji je dvadeset godina radio u Anini, "zarađivao je mjesečno kao rudar nešto manje od 300 eura, ali nije želio prestati raditi u rudniku".

Njegova udovica, majka dvoje djece u dobi od 18 i 15 godina, bolničarka, kao ni on nije željela napustiti posao na kojem zarađuje oko 100 eura mjesečno, a njihov je dobitak na lotu stavljen na bankovni račun.

Sedam je rudara poginulo u subotu u eksploziji metana u rudniku Anina, a pet ih je ozlijeđeno od kojih se dvojica u nedjelju nalaze u teškom stanju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara