Jelavić pritvoren u Republici Srpskoj, Muselimović predao žalbu

MOSTARSKI odvjetnik Josip Muselimović, branitelj bivšega predsjednika HDZ BiH i člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, u ponedjeljak je predao žalbu na sudsku odluku o jednomjesečnom pritvaranju njegova klijenta, koji je osim toga smješten u zatvor na području Republike Srpske.

Po Muselimovićevim riječima, Jelavić se nalazi u zatvoru "Kula", smještenom u dijelu Sarajeva koji pripada u Republici Srpskoj, gdje ga je u ponedjeljak i posjetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Jelavić ne može prihvatiti činjenicu da kao general-pukovnik HVO i general-bojnik HV bude uhićen i smješten u zatvor u Republici Srpskoj te mi je naložio da u svezi s tim uputim dopise na četiri mjerodavne adrese", objasnio je Muselimović.

Muselimović je dodao da će nakon današnjeg razgovora s Jelavićem uputiti dopise predsjedniku HDZ-a i hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, predsjedniku HDZ-BiH Bariši Čolaku, Predsjedništvu BiH i predsjedniku RH Stipi Mesiću.

Jelavić je zbog sumnji za zloporabu položaja u vezi Hercegovačke banke uhićen zajedničkom akcijom pripadnika MUP-a Federacije BiH i SFOR-a u ranim jutarnjim satima 23. siječnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara