Jelena Brajša na policiji, uskoro i časne sestre

JELENA BRAJŠA i Nino Žganec saslušani su u utorak na policiji, a uskoro počinje i istraga protiv tri časne sestre upletene u aferu u Domu u Brezovici.

Odvjetnik Caritasa, Silvije Degen, za Vjesnik je izjavio da Brajša nije saslušana u svojstvu osumnjičenika, da je njezin iskaz bio usko vezan uz funkcioniranje ustanove, a da su obradu nad njom vršili socijalni radnici zaposleni u policiji.

Tri časne sestre M., A. i L. iz reda Kćeri Božje ljubavi u Zagrebu uskoro će biti ispitane, kao i dvije osumnjičene odgajateljice K.D. i M.P.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, časne sestre i dvije odgajateljice sumnjiče se za zlostavljanje do 2002. godine, a ono što su činile štićenicima, zaista je strašno - za djecu su tvrdile da nisu djeca nego životinje, dijete bez nogu ostavili su da danima boravi na vrhu ormara, šišale su kosu djevojčicama, pljuskale štićenike, tjerale njih čak sedamnaestero da jedu iz istoga tanjura kako bi imale manje suđa za prati i psihički ih maltretirale.

Kako piše Slobodna Dalmacija, policija je započela istragu o Regisu M, za kojeg se sumnja da je, osim što je rasprčavao drogu, seksualno napastvovao štićenike, a posao je dobio iako ga je Hrvatska 2002. isporučila Francuskoj radi silovanja vlastite djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara