Jelena Brajša uživa u raskoši vile

IAKO su je često znali nazivati "hrvatskom Majkom Terezom", Jelena Brajša u posljednje je vrijeme svakodnevno na naslovnicima hrvatskih tiskanih medija, ali ne zbog plemenitih namjera.

Kako doznaje dnevni list 24sata, Brajša živi u impozantnoj vili duboko zaštićenoj od pogleda znatiželjnika i običnog puka.

Maleni dvorac na Trešnjevci ogradila je visokim zidovima i živicom, ulazna vrata su automatizirana, a skrivaju raskošan vrt i bazen.

U kući rade časne sestre pognute glave, kako se teta Jelena, koja je 2002. proglašena "Humanisticom svijeta", ne bi previše umorila, pišu 24sata.

Navodno je Brajša kuću dobila od vrlo bogatog Caritasovog donatora. Kuća je bila u derutnom stanju, te je teta Jelena renovirala kako bi mogla uživati.

"Ja sam zagovornik onih koji nemaju dovoljno za život." - izjavila je teta Jelena jednom prigodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovna politika Caritasa je, kako javlja Večernji list, da djelatnicima i volonterima prodaje humanitarnu pomoć, odnosno robu koju dobiju u donacijama.

Radnicma se i plaće isplaćuju u namirnicima, što im često ide u prilog, jer se donacije rasprodaju po simboličnim cijenama.

Zaposlenicima se nudi i odjeća, posteljina, pokrivači. Navodno su se prošle zime nudili pokrivači za 50 kuna, a u isto vrijeme, iz Caritasa su stizale molbe građanima da doniraju pokrivače.

"Podravka je na cijeni među zaposlenicima, dok sam ja radila tamo, najdraže su bile donacije Podravke. I ja sam kupovala gotove juhe ili druga jela. Kad sam došla u Brezovicu bilo mi je malo čudno da se nečije donacije rasprodaju, ali kako su svi kupovali, kupovala sam i ja. Cijene su bile izuzetno povoljne" - prisjetila se nekadašnja domaćica Doma Alojzija Stepinca.

Problematične su i Caritasove platne liste koje dobivaju djelatnici, jer se specifikacija plaće dobiva na komadu papira. Na njima nigdje nema potpisa odgovorne osobe, niti su prikazani doprinosi i iznos bruto plaće.

(Foto: 24sata)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara