Jelinčič: Neću više prebojavati stupiće, uredit ćemo to kad se Istra vrati Sloveniji

Jelinčič: Neću više prebojavati stupiće, uredit ćemo to kad se Istra vrati Sloveniji

"ČINJENICA je kako su nepoznati Hrvati uklesali na slovensko granično kamenje oznaku RH, što je protivno realnom stanju. Išao sam to popraviti i, nažalost, slovenska je policija upravo mene privela. To se u Hrvatskoj ne može dogoditi jer, i svaka čast Hrvatima, oni na sebe itekako misle, za razliku od Slovenaca", objasnio je u razgovoru za Glas Istre predsjednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič, dodajući kako je za Sloveniju spreman uzeti u ruke i kist.  

Komunističko uređivanje

"Ono što sam učinio, trebala je učiniti slovenska država, odnosno policija. Nažalost, radi se o policajcima iz vremena bivše Jugoslavije koji na sve gledaju drugačije, odnosno nije im još jasno da je Slovenija samostalna država i da se ona nalazi unutar europske schengenske granice", objašnjava Zmago u razgovoru, otkrivajući kako više neće ići na "farbanje" stupića u Istri - jer ih ima previše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo to urediti kada se Istra vrati pod Sloveniju. Tada ćemo morati urediti i pitanje Jadranskog mora koje nikad nije bilo hrvatsko, nego je bilo vlasništvo Jugoslavije koja je unutar sebe imala tek administrativne granice koje su uređivali komunisti. Drugih granica nije bilo", ističe Jelinčič koji je ponovio svoje teze kako je Hrvatska otela Istru. 

I.Ć.
Screenshot: Pop TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara