Jelko Kacin: Srbija se udaljava od Europe

Foto: Nato.gov

SRBIJA okreće leđa Europi, smatra Jelko Kacin, izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju. Kacin je u intervjuu za Radio Slobodna Europa kazao da se Srbija počela okretati od Europske unije u isto vrijeme kada je Hrvatska potpisala ugovor o pristupanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpis ugovora s Hrvatskom Kacin je nazvao "najvećim porazom euroskeptika u EU", te izrazio žaljenje što se iz recentni poruka srpskih političara može iščitati da im europska politika više nije visoko na listi prioriteta, prenosi agencija FoNet.

"Europska unija nije tražila od Srbije da prizna Kosovo. Građani zaslužuju da čuju istinu i samo istinu iz usta svojih najviših predstavnika", referirao se Kacin na nedavne izjave srpskog ministra policije Ivice Dačića, ali i predsjednika Borisa Tadića.

"Od Srbije se uvijek traži jedno te isto. A to je dijalog s Prištinom. Sve ostalo je nepotrebno bacane pijeska u oči srpske javnosti", kaže Kacin, te srpskim liderima poručuje da "postaju sve dosadniji i dosadniji" s porukama okrivljavanja EU zbog nedobivanja statusa kandidata za članstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara