Jeruzalem: Powell sa Sharonom o palestinskim izborima

Jeruzalem: Powell sa Sharonom o palestinskim izborima

AMERIČKI državni tajnik Colin Powell i izraelski premijer Ariel Sharon koji su se sastali jutros u Jeruzalemu razgovarat će o koracima koje bi Izrael trebao poduzeti kako i se olakšalo održavanje palestinskih predsjedničkih izbora predviđenih za siječanj.

U sklopu prvog posjeta Izraelu i Zapadnoj obali u posljednjih 18 mjeseci Powell bi tijekom dana s palestinskim čelnicima trebao razgovarati o načinima oživljavanja mirovnog procesa nakon smrti Jasera Arafata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki promatrači smatraju da bi Powell od Izraelaca mogao tražiti povlačenje vojnih snaga iz gradova na Zapadnoj obali, a od palestinskih dužnosnika obuzdavanje militantnih skupina kako bi se izbori mogli održati u miru.

"Ovo je trenutak mogućnosti za obje strane. Pred nama je velika zadaća: pomoći palestinskom narodu da se pripremi za izbore", rekao je Powell novinarima u nedjelju prije ukrcaja u zrakoplov za Izrael.

"U razgovoru s objema stranama, potaknut ću ih da učine sve što mogu kako bi se ovi izbori održali te da bi se što većem broju Palestinaca omogućilo sudjelovanje u njima", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara