J.Kosor u H. Kostajnici potpisala ugovor o pomoći starijima

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor danas je u Hrvatskoj Kostajnici s gradonačelnikom Davorom Govorčinovićem potpisala ugovor o provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti "Pomoć u kući starijim građanima" koja obuhvaća više od 250 nemoćnih osoba na području hrvatskog Pounja.

U nazočnosti predstavnika lokalne i županijske vlasti potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je prostorije Udruge za roditeljsko i obiteljsko savjetovalište (udruge "Rosa") u Osnovnoj školi "Davora Trstenjaka" u Hrvatskoj Kostajnici te s predsjednicom Udruge Đurđicom Pavešić-Herkov potpisala ugovor o suradnji i novčanoj potpori u provedbi projekta Udruge "Grupni rad s djecom".

Govoreći o programima potpore starim i nemoćnim osobama u Kostajnici, Kukuruzarima, Majuru, Hrvatskoj Dubici i Dvoru, te projektima Udruge "Rosa" u "Grupnom radu sa djecom", Kosor je posebno istaknula da je ponosna što je ministrica međugeneracijske solidarnosti i što Ministarstvo koje vodi može poduprijeti vrijedne programe kao što su kostajnički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njihov je cilj osnažiti obitelji, poticati suzbijanje svih ovisnosti te pojačati skrb za stare i nemoćne osobe, istaknula je i dodala da je Program potpore starim osobama nešto posebno i novo u Hrvatskoj te da je do sada postigao vrlo dobre rezultate u Podunavlju. Podsjetila je da je nedavno otvoren i prvi dnevni boravak za starije osobe u Šibeniku te da se potpisivanjem ugovora o provedbi Programa potpore starijim i nemoćnim osobama u Kostajnici taj program počinje primjenjivati i na širem kostajničkom području.

Istaknuvši da se Kostajnica potvrdila kao grad socijalne i međugeneracijske solidarnosti i obzirnosti, zahvalila je kostajničkom vodstvu na dobroj pripremi tih projekata, socijalnim radnicima, pedagozima, sociolozima i odgojiteljima te svim dobrovoljcima koji sudjeluju u provedbi tih programa.

Potpredsjednica Kosor je s općinskim i gradskim čelnicima u Sisačko-moslavačkoj županiji razgovarala o razvojnim projektima koji će pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju. Naglasila je da Vlada takve projekte potpuno podupire, posebice kad je riječ o područjima posebnoga državnog interesa kao što je Hrvatska Kostajnica.

Kosor se susrela i s Kostajničanima u kavani hotela "Central" i s njima razgovarala o uvjetima života u gradu. U ime Vlade i premijera Ive Sanadera zahvalila im je na svemu što su dali u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara