Joca Amsterdam: Ne bojim se Hrvata

Tekst: N.Š.
Foto: Arhiva

SRETEN Jocić je na suđenju pred Okružnim sudom u Beogradu izjavio kako se ne osjeća krivim za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, javljaju srpski mediji. Optuženik poznat pod imenom Joca Amsterdam kaže da ne postoji niti jedan dokaz koji bi ga doveo u vezu s ubojstvom Ive Pukanića, a to može potvrditi barem 70 osoba iz vrha politike, smatra Jocić.

"Naš sud i ne vodi istragu, nego samo čeka da se promijeni međudržavni sporazum između Srbije i Hrvatske, da me izruče Hrvatskoj. Tamo ću biti trofej hrvatske vlasti, kojoj je u interesu da se nikada ne sazna tko je ubio Pukanića", izjavio je Joca Amsterdam pred beogradskim sudom.

Ne boji se Hrvata

Jociću se sudi za ubojstvo Gorana Marjanovića poznatog pod imenom Goksi Bombaš za čiju je likvidaciju 1995. navodno platio 50.000 njemačkih maraka. Sutkinja Mirjana Popović ga je na saslušanju upozorila da ne "kombinira" ova dva predmeta na što joj je Jocić odgovorio kako su u pitanju dva prividno odvojena postupka. On naime tvrdi kako su Srbi i Nizozemci "sklopili pakt" prema kojemu će protiv njega na suđenju za ubojstvo Gorana Marjanovića svjedočiti Zoran Đorđević.

"Ne bojim se Hrvata. Pet mjeseci sam u pritvoru po drugom postupku i  time se nameće pretpostavka krivice koja se odražava i na ovaj predmet. Ponavljam, nemam veze sa ubojstvom Gorana Marjanovića i za to sam već ranije iznio ozbiljne argumente", bio je uporan Jocić. Joca Amsterdam bio je na suđenju vidno raspoložen te je mahao publici u kojoj je bila i njegova supruga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara