JOERG HAIDER NUDI SLOVENIJI TURISTIČKU SURADNJU

Poglavar austrijske pokrajine Koruške Joerg Haider predložio je prošlog tjedna prilikom posjeta Ljubljani koncept turističke suradnje u trokutu SlovenijaJulijska krajina (pokrajina u sjeveroistočnoj Italiji)Koruška (u južnoj Austriji), piše u srijedu mariborski list "Večer.

Zajednička akcija mogla bi uključiti promoviranje na stranim tržištima netaknutih i ekološki sačuvanih krajeva u južnim Alpama svih triju zemalja. Takav je prijedlog postojao u vezi s kandidaturom Slovenije, Koruške i Julijske krajine za zimske olimpijske igre, što je u međuvremenu propalo, ali je Haider istaknuo da spomenuti krajevi i dalje imaju velik zajednički turistički interes.

"Obilazeći Sloveniju, ustanovio sam da turističku budućnost imaju krajevi gdje je priroda još netaknuta, a takvih je krajeva malo", ocijenio je Haider
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto bi bilo neobično da turist koji je u Austriji doručkovao ode na ručak u Kranjsku Goru ili na partiju golfa na Bled?", nastavio je, dodajući kako očekuje još bolju turističku suradnju sa Slovenijom kad ona uđe u EU.

"Vrata Koruške su vam otvorena, nećemo ih zaključavati", kaže Haider, upitan kako će se razvijati odnosi na području ekološkog turizma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara