John Mark Karr neće biti optužen za ubojstvo JonBenet Ramsey

JOHN MARK KARR, 41-godišnji nastavnik i osuđeni pedofil koji je prošli tjedan uhićen u Tajlandu pod sumnjom da je na Božić 1996. godine ubio JonBenet Ramsey, 6-godišnju pobjednicu dječjih natjecanja ljepote, neće biti optužen za taj zločin.

Denverska TV-postaja 9NEWS tu tvrdnju temelji na rezultatima DNK-testova Karrove sline i kose, koji se ne poklapaju s tragovima zasad nepoznatog počinitelja pronađenim na mjestu zločina.

Iako je Karr odmah nakon uhićenja zločin priznao, te iako je 2001. godine bio osuđen zbog posjedovanja dječje pornografije, američki mediji su sve vrijeme izražavali sumnju da bi on mogao biti počinitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karr je pažnju vlasti na sebe privukao zato što se e-mailom dopisivao s Michaelom Tracyjem, profesorom novinarstva koji dugo vremena prati slučaj. U prepisci je iznosio cijeli niz "uznemirujućih" detalja vezanih uz slučaj, a izvori vezani uz istragu su tvrdili da neki od njih nisu nikada bili objavljeni javnosti.

Slučaj ubojstva JonBenet Ramsey je više od desetljeća ostao neriješen, što se pripisuje razilaženju policije i javnog tužiteljstva oko toga treba li se istraga orijentirati na roditelje djevojčice ili na nepoznate počinitelje. Ramseyevi su se tek zahvaljujući DNK-analizi prije nekoliko godina oslobodili sumnji koju su dugo vremena potpirivali američki mediji.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara