JonBenet Ramsey bila je drogirana i silovana prije smrti?

41-GODIŠNJI John Mark Karr, osumnjičen za ubojstvo 6-godišnje JonBenet Ramsey kazao je kako je bio s njom u trenutku smrti, te da ju je volio i da je njena smrt bila nesretni slučaj. Na upit reportera smatra li se nevinim čovjekom, Karr je odgovorio "Ne".

Karr je policiji priznao ubojstvo, ali tvrdi kako nije bilo s namjerom. Nakon što mu je policajac kazao kako je osumnjičen za ubojstvo prvog stupnja, Karr mu je kazao kako se radilo o ubojstvu drugog stupnja jer nije imao namjeru ubiti djevojčicu.

Kako je u razgovoru za AP kazao šef bangkoške policije Karr je policijskim istražiteljima kazao kako je djevojčicu prije smrti drogirao, iako nalaz obdukcije nije pokazao prisustvo droge u njenom tijelom, te kako je s njom imao spolni odnos.

Dužnosnica američkog Ministarstva Domovinske sigurnosti Ann Hurst kazala je kako je će Karr u idućih tjedan dana biti prebačen u SAD, te da će mu se suditi za ubojstvo, otmicu i seksualni napad na dijete.

Priča koja je potresla ne samo SAD, već cijeli svijet, započela je kada je na Božić 1996. godine u gradu Boulder u Coloradu nestala JonBennet Ramsey, višestruka pobjednica natjecanja ljepote za djecu.

Dan kasnije, otac John Ramsey je pronašao njeno tijelo u podrumu vlastite kuće. Obdukcija je pokazala da je djevojčica brutalno pretučena i zadavljena, a istraga je pronašla bilješku koja je protumačena kao zahtjev za otkupninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos intenzivnoj istrazi, počinitelj nije pronađen. S vremenom su mediji počeli špekulirati da je djevojčica bila žrtvom vlastite obitelji, odnosno da ju je otac ubio, te potom pokušao prikriti dokaze podmečući dokaze o nepoznatom napadaču.

Zbog tih pritisaka su Ramseyevi su bili prisiljeni preseliti se u Atlantu. Sumnje u Ramseyeve su se stišale tek kada su u prosincu 2003. godine, koristeći najsuvremeniju tehnologiju, forenzički stručnjaci uspjeli iz malobrojnih tragova izvući DNK počinitelja i ustanoviti da nije riječ o Ramseyu.

Međutim, počinitelj još uvijek nije bio uhvaćen, iako je istraga s vremenom počela obraćati pažnju na niz provala i pedofilskih napada počinjenih u Boulderu oko Božića 1996.

Patti Ramsey, majka djevojčice i bivša Miss Zapadne Virginije, je 24. lipnja ove godine umrla od raka jajnika.

Neriješeno ubojstvo dječje misice je ostavilo dubokog traga na američku pop-kulturu, te je poslužilo kao inspiracija mnogim glazbenim umjetnicima.

A.H./D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara