Joras tužio Mesića

KANDIDAT Slovenske pučke stranke (SLS) na ovogodišnjim parlamentarnim izborima u Sloveniji Joško Joras, iz Mlina u hrvatskoj općini Buje, tužio je na jednom slovenskom sudu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za uvredu časti i dobroga imena i traži odštetu od pet milijuna slovenskih tolara, javili su slovenski mediji.

Kako je izvijestila komercijalna televizijska postaja POP-TV, Joras i njegov odvjetnik Danijel Starman uputili su spomenutu tužbu sudu u Kopru, a na konferenciji za novinare objasnili su da nije riječ o predizbornom potezu.

"Tužba nije namijenjena predizbornoj utrci, bila je napisana još u vrijeme kad Joško Joras nije bio kandidat stranke za parlament", izjavili su Joras i Starman.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužbu su podigli zbog izjave predsjednika Mesića objavljene u slovenskim novinama po kojoj je Joras "norček v funkciji nekoga drugega" (dvorska luda u funkciji nekog drugog).

Joras tvrdi također da mu je predsjednik Mesić poručio da "ode s teritorija na kojemu živi". Ta je izjava nedopustiva, rekao je Starman.

Joras tvrdi da je tužbu namjeravao uložiti nakon izbora, ali se predomislio nakon incidenta koji se dogodio u srijedu blizu njegove kuće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara