Jordan: HSU djelomično zadovljan popisom dionica

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je danas da su umirovljenici djelomično zadovoljni popisom dionica koje im je ponudila Vlada da uđu u fond za obeštećenje umirovljenika.

Vlada je prošloga tjedna umirovljenicima predala popis dionica 64 tvrtke iz državnog portfelja čija je ukupna vrijednost 4,8 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Drago nam je da su u fond ušle i dionice koje smo tražili, odnosno udjeli u vrijednim tvrtkama poput T-HT-a, Ine, Plive, Podravke, Croatia osiguranja", rekao je Jordan Hini dodavši da se radna skupina HSU-a mora u vezi popisa očitovati Vladi do kraja tjedna.

Budući da ukupni iznos duga prema umirovljenicima procjenjuje na oko 20 milijardi kuna, Jordan očekuje da im Vlada kao slijedeći korak preda popis nekretnina te ostale imovine koja bi ušla u fond.

Predsjednik HSU-a nezadovoljan je što je državni proračun za iduću godinu predložen bez konzultacija s predstavnicima umirovljenika, no njegove stavke predstavnici Vlade i umirovljenika ipak bi trebali raspraviti na idućoj sjednici Povjerenstva za provedbu sporazuma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara