Jordanić: Ovog vikenda u obilasku trgovina 500 do 600 inspektora

INSPEKTORI Državnog inspektorata nastavljaju obilaziti trgovine diljem Hrvatske, ali ovaj će vikend sudjelovati najveći broj inspektora, između 500 i 600, kako bi nadzirali rad trgovina nedjeljom po izmijenjenu i dopunjenu Zakonu o trgovini, koji je stupio na snagu 1. siječnja.

"Sustavno ćemo pregledavati sve prodavaonice koje imaju rješenje i koje su ušle u sustav rada nedjeljom. Radit će maksimalan broj inspektora i svi prostori će biti pod nadzorom", izjavio je danas za Hinu glavni državni inspektor Branko Jordanić.

Istaknuo je da će inspektori proći sve trgovine s dozvolom i one koje zateknu otvorene. "Teško je reći hoće li to biti baš sve trgovine, no sigurno ćemo proći neuralgična mjesta, pa će sigurno biti pregledani sve robne kuće i veliki sustavi", rekao je, najavivši da će u ponedjeljak znati reći što su inspektori našli u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Varaždinu i drugdje.

Kazne za prekršitelje su do 150.000 kuna, no sada je najbitnije postaviti sustav da funkcionira kako treba, rekao je Jordanić, no ocijenivši i da je novi zakon nedorečen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će donošenje zakona a da se ne vodi računa o sili drugih zakona koji obrađuju slično ili isto područje izazvati brojne zabune na terenu", ocijenio je Jordanić te dodao da su prijeporni, primjerice, prostori za prodaju cvijeća, kiosci za prodaju novina, ljekarne, benzinske crpke gdje se osim benzina prodaju i namirnice.

Ocijenio je lošim i što pri donošenju zakona nisu uzete u obzir primjedbe određenih služba.

Zbog toga ćemo u hodu morati uklanjati sve nelogičnosti koje će se javljati u provedbi zakona, rekao je Jordanić i napomenuo da će to trebati riješiti zakonskim izmjenama i dopunama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara