Još 2 smrtna slučaja povezana sa štrajkom?

DRŽAVNO odvjetništvo prati situaciju oko štrajka liječnika i pregovore s Ministarstvom zdravstva i za sada još nije razmotrilo mogućnost da od suda zatraži zabranu štrajka, izjavio je danas glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

´Državno odvjetništvo nije zatražilo sudsku zabranu štrajka jer razmatra situaciju i prati nastavak pregovora između Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) i Ministarstva zdravstva´, izjavio je Bajić Hini.

Pregovori između Ministarstva zdravstva i HLS-a ni danas nisu donijeli rezultate, pa se štrajk liječnika nastavlja.

Komentirajući najavu HLS-a o sutrašnjem dodatnom smanjenju opsega poslova u bolnicama, ministar zdravstva Andro Vlahušić je rekao da ravnatelji bolnica ne smiju zatvarati poliklinike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlahušić nije htio odgovoriti na upit hoće li Vlada, odnosno Državno odvjetništvo, zatražiti od suda zabranu štrajka zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

Zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga potvrdio je da je jučer od kriminalističke policije zatražena istraga o smrti četiriju pacijenata, koju njihove obitelji pripisuju nemaru liječnika u štrajku.

´Još nismo dobili nikakve rezultate istrage´, kazao je Canjuga, dodavši da je zagrebačko tužiteljstvo od glavnog državnog odvjetnika dobilo ovlasti istražiti smrt dva pacijenta u Zagrebu, te po jednog u Rijeci i Varaždinu.

Vlahušić je izvijestio da su danas zabilježena dva novoprijavljena smrtna slučaja koje građani dovode u vezu sa štrajkom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara