JOŠ 5.000 NAORUŽANIH AGENATA ĆE ČUVATI AMERIČKE ZRAKOPLOVE

Sjedinjene Države će osposobiti još 5.000 naoružanih agenata koji će američke zrakoplove štititi od terorista, objavio je u utorak američki ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge.

Ridge namjerava reorganizirati svoje ministarstvo kako bi agente iz carinske i imigracijske službe obučio i upotrijebio u zaštiti sigurnosti zrakoplova.

"Ovim potezom moći ćemo u zračnu službu rasporediti više od 5.000 dodatnih naoružanih saveznih agenata", rekao je on govoreći u American Enterprise Instituteu u Washingtonu.

Ovo povećanje omogućit će da se na zrakoplove rasporedi dodatni broj agenata kada bude postojala opasnost od terorističkog napada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Služba za zračnu zaštitu skoro nije postojala prije terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna 2001. kada je brojala samo 32 agenta. Vlada predsjednika Busha je nakon toga enormno povećala broj agenata u zrakoplovima koji se drži u tajnosti. Pretpostavlja se da tisuće naoružanih agenata ovlaštenih na uporabu smrtonosne sile čuva američke zrakoplove.

Početkom godine procurile su najave da će Bushova vlada smanjiti broj tih agenata kako bi pokrila rupe u financiranju drugih programa na što je Kongres zaprijetio da će odbiti bilo kakvo smanjenje proračuna za ovu službu.

(Hina) sl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara