Još 78 obitelji traži odštetu od Baxtera

Još 78 obitelji traži odštetu od Baxtera

AFERA Baxter prije tri godine potresla je Hrvatsku. Zbog neispravnih Baxterovih dijalizatora početkom 2001. godine umrle su 23 osobe. Do danas ih je umrlo 40, a još 41 osoba živi s trajnim posljedicama za zdravlje.

Kako piše Večernji list, odvjetnik 78 obitelji koje tuže Baxter, Petar Badovinac, cjelokupnu je medicinsku dokumentaciju još početkom ove godine poslao u sjedište Baxtera u Chicago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 5. listopada bili su dogovoreni pregovori, na kojima je Badovinac potpisao s odvjetničkim uredom u Chicagu Power Rogers&Smith sporazum o suradnji kojim su američki odvjetnici ovlašteni raditi na slučaju do njegova svršetka, te je s Baxterovim odvjetnicima potpisao sporazum o nepozivanju na zastaru.

"Ako izvansudska nagodba o odšteti ne uspije, bit će podignuta tužba protiv Baxtera koja se istovremeno priprema" – rekao je Badovinac za Večernji dodajući kako su u Baxteru prihvatili pregovore o 78 slučajeva. Večernji saznaje kako su preostale tri obitelji već tužile bolnicu, Plivu i državu, pa se ne mogu odvijati dva procesa prema istoj osnovi.

Obitelji 23 osobe koje su umrle 2001. godine navodno su dobile milijunsku odštetu od Baxtera, a Baxter je spreman pregovarati i o novim slučajevima, jer je sve potkrijepljeno medicinskom dokumentacijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara