Još jedan svjedok Davidovića prepoznao kao sudionika masakra u Srebrenici

SLOBODANA DAVIDOVIĆA optuženog pripadnika srpske jedinice "Škorpioni" danas je još jedan svjedok, inače njegov susjed iz zapadne Slavonije, na snimkama prepoznao kao sudionika masakra nad bošnjačkim civilima u Srebrenici.

"Ovdje prepoznajem Slobodana Davidovića koji stoji kraj kamiona s crvenom beretkom", kazao je pred sudskim vijećem Đorđe Matijević nakon što su mu prikazane amaterske snimke ubojstva šestorice Bošnjaka zarobljenih u Srebrenici 1995.

Davidović je optužen da je u selu Trnovo kraj Srebrenice, u srpnju 1995. zajedno s drugim nepoznatim pripadnicima "Škorpiona" ubio šestoricu mlađih Bošnjaka, uključujući i dvojicu maloljetnika, pucajući im u leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon kraćeg svjedočenja suđenje je prekinuto, a nastavit će se sutra, kada bi trebao svjedočiti Željko Junačko, bivši pripadnik HV-a.

Prema drugoj točki optužnice Davidović je u listopadu 1991. u Boboti kraj Vinkovaca psihički i fizički zlostavljao zarobljene pripadnike HV-a, tukao ih, vrijeđao, udarao šakama i nogama.

Zarobljenog hrvatskog vojnika Junačkog je, prema tvrdnjama tužiteljstva, uhvatio rukom za kosu i glavom udarao u zid. Zarobljenika je nastavio udarati nakon što je pao na pod, polomivši mu pritom dva rebra.

Optužen je i da je drugog zarobljenika Ivicu Pavičića također izudarao i skinuo, nakon čega mu je jedan od "Škorpiona" pokušao odrezati testise i spolovilo pa se Pavičić uslijed bolova i obilnog krvarenja onesvijestio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara