Još jedna kaznena prijava protiv sutkinje Domić

POLICIJSKA uprava splitsko-dalmatinska podnijela je danas još jednu kaznenu prijavu protiv bivše predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić (41) koju se tereti da je, zajedno s još četiri prijavljene osobe, od travnja 2000. do ožujka 2003. godine počinila tri kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, priopćio je načelnik Ureda načelnika PU Ninoslav Ćurić.

Protiv sutkinje Domić, koja je u međuvremenu razriješena dužnosti predsjednice Suda, policija je već podnijela tri kaznene prijave te izvješće Županijskom državnom odvjetništvu zbog donošenja nezakonitih presuda u postupcima ispravka uknjižbe nad nekretninama na Braču.

U priopćenju, u kojemu se ne navodi identitet osumnjičenih, policija sutkinju Domić tereti da je, postupajući suprotno zakonskim odredbama, donijela tri presude, i to ponovno zbog izostanka tuženika, tako da je vlasništvo nad zemljištem u bračkim mjestima Donji Humac, Sutivan i Bobovišće dodijelila onima kojima u stvarnosti ne pripada. Pravi su vlasnici pri tom oštećeni za oko 675 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kaznena je prijava podnesena i protiv splitskog odvjetnika Zorana Vulovića (48), koji je i ranije prijavljivan zajedno sa supetarskom sutkinjom, i to zbog zloporabe povjerenja svojih klijenata koje je zastupao u navedenim postupcima, te protiv još triju osoba osumnjičenih za prijevaru.

Policija je obradom utvrdila kako je prijevara napravljena tako što je jedan od prijavljenih podnio tužbu protiv osoba s kojima je u rodbinskim odnosima, izjavivši kako ne zna ni identitet tuženika niti njihovo boravište. Na takav je način postupao kako bi presuda mogla biti donesena u njegovu korist, a sutkinja Domić takvu je presudu i donijela.

Sutkinja Domić je potkraj prošle godine, nakon što je u rujnu protiv nje podnesena prva kaznena prijava, razriješena dužnosti predsjednice supetarskog suda i protiv nje je pokrenut stegovni postupak.

Prema nalazima povjerenstva Županijskog suda u Splitu i Ministrastva pravosuđa, na sličan je način postupala u najmanje 800 predmeta vezanih uz ispravak uknjižbe zemljišta na Braču, vodeći na dan i do 30-ak ročišta te donoseći u pravilu presude u korist tužitelja zbog izostanka pravih vlasnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara