Još jedno preuzimanje na vidiku: Kraški pršut u rukama tajkuna Todorića?

Još jedno preuzimanje na vidiku: Kraški pršut u rukama tajkuna Todorića?

SLOVENSKI Dnevnik danas je objavio kako su u tijeku pregovori između hrvatskog tajkuna Ivice Todorića s vlasnicima slovenske Mesnopredelovalne industrije Primorske (MIP). Prema njihovim informacijama MIP je na taj potez natjeran zbog velikih dugova.

Dugovi su navodno toliko visoki da MIP, kad bi i prodao sve što ima, ne bi mogao namiriti niti pola duga koji iznosi oko 100 milijuna eura. Stanje je toliko zabrinjavajuće da je na zahtjev banke imenovan upravitelj koji prati rad direktora Uprave i i suvlasnika MIP-a Marka Volka. No, Dnevnik dodaje kako te informacije nisu mogli potvrditi do zaključenja teksta.

Zbog navoda da Agrokor kupuje MIP, brojna slovenska mesnoprerađivačka poduzeća su iskazala svoje nezadovoljstvo, jer se boje kako će doći do zastoja u slovenskoj mesnoprerađivačkoj industriji ako Agrokor bude proizvode MIP-a prodavao slovenskim trgovcima po vrlo niskim cijenama samo kako bi prešao konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik navodi i kako je Agrokor prije nekoliko godina kupio hrvatski PIK Vrbovec te da je u vrlo kratkom roku, odnosno u tri godine proizvodnja porasla s osam tisuća na 46 tisuća tona mesa. Također, list svoje sugrađane upoznaje i sa činjenicom da je Todorić iz svog trgovinskog lanca Konzum maknuo slovenske proizvode, još prije dvije godine, te da se većina proizvoda, pogotovo ako se isti proizvod može naći i od hrvatskog proizvođača, niti danas nije uspjela vratiti na police Konzuma. 

Agrokor je informacije o kupnji MIP-a demantirao.

H.A.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara