Još nema optužnice protiv osumnjičenog za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

BORIS GRGURIĆ, branitelj Srećka Uzelca optuženog za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja, vjeruje kako optužnica protiv njegovog klijenta neće biti uskoro podignuta.

Iako je Uzelac priznao ubojstvo, Grgurić kaže kako, da bi se podigla optužnica, treba dokazati osnovanost sumnje. Pištolj kojim je ubojstvo počinjeno još nije pronađen na mjestu na kojem ga je Uzelac odbacio prema vlastitom priznaju, a čekaju se i nalazi bakterioloških čestica, toksikološki nalazi i analiza DNK.

Dosad je saslušano pet svjedoka, a još dva svjedoka su pozvana na ročište u četvrtak. Uzelcu je određeno 30 dana pritvora u skladu s čim bi trebao biti oslobođen 7. svibnja. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu do tada mora odlučiti hoće li Uzelcu produžiti pritvor ili pustiti ga da se brani na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Uzelac je optužen da je 15. ožujka ubio svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu ispalivši u njega tri metka iz pištolja. Smatra se da je Uzelac Rafaja ubio zbog ljubomore jer su oboje bili u vezi s istom ženom.

J.C.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara