Još nema službene reakcije Haaga na uručenje optužnice Bobetku

JOŠ NEMA službene reakcije iz Haaga na uručenje optužnice protiv generala Janka Bobetka, no, prema neslužbenim informacijama, reakcije na Vladino izvješće o uručenju optužnice vrlo su povoljne, rekao je u ponedjeljak poslijepodne predstojnik Vladina Ureda za suradnju s Haagom Frane Krnić.

Očekujemo da će sudac u roku nekoliko dana donijeti odluku kojom će suspendirati nalog za Bobetkovim uhićenjem, izjavio je Krnić novinarima u Banskim dvorima.

Predstojnik Vladina Ureda naglašava da je, što se tiče Vlade, taj slučaj time završen, a ostaje obveza da se Haag jedanput mjesečno izvješćuje o zdravstvenom stanju umirovljenog generala HV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krnić je ponovio Vladino stajalište da je optužnica protiv Bobetka njegovu odvjetniku uručena na potpuno zakonit način. Tumači pritom da je Vlada optužnicu Bosiljku Mišetiću uručila na temelju Bobetkove punomoći da se svi dokumenti koji stignu iz Haaga mogu dostaviti njegovim odvjetnicima.

Podsjetio je da se nalogom iz Haaga tražilo da se optužnica uruči ili optuženiku ili njegovu odvjetniku, te da Haag nije specificirao tko je treba uručiti.

Krnić navodi da Hrvatska nije zakasnila s uručenjem optužnice te da je Vlada, odnosno njezin Ured, dopis s optužnicom Bobetkovom odvjetniku uputio 3. travnja, dakle u roku.

Krnić navodi da je mjerodavan datum kad pošta zaprimi pošiljku, te dodaje da iz Haaga do danas nitko nije stavio primjedbu na eventualno kašnjenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara