Još nije ugašen požar na Hvaru

DRŽAVNI vatrogasni operativni centar MUP-a izvijestio je jutros u 11 sati da je požar na Hvaru i dalje aktivan na području uvale Maslenica.

Na požarište je upućen jedan kanader. Procjenjuje se da je izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, šume i poljoprivrednih kultura.

Gasitelji se posebno zahvaljuju mještanima Svete Nedjelje koji su tijekom noći dežurali na požarištu.

I dalje bukti požar kod Makarske u Gornjoj Podgori, ali nema tendencije širenja. Tijekom noći u gašenju pomažu postrojbe gasitelja Hrvatske vojske, a najavljeno je da će na požarištu tijekom prijepodneva djelovati dva air tractora i kanader. Izgorjelo je oko 25 hektara niskog raslinja i borove šume.

Požar u Nacionalnom parku Lonjsko polje, u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji je buknuo jučer, u jutarnji satima je lokaliziran. Izgorjelo je oko 150 hektara trave, trske i šaša. Na požarištu je 50 gasitelja sa četiri vozila.

Državni centar za obavješćivanje javio je jutros da je sinoć oko 23 sata ugašen požar kod Pazina, u Istarskoj županiji, na vojnom poligonu Lindar. Izgorjelo je oko 250 hektara šume i ostalog raslinja.

Požar na Učki je ugašen noćas oko ponoći. Gašenju je pomogla kiša koja je padala sinoć na području Istre i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sinoć oko 20,25 sati izbio je požar kod Općine Svetvinčenat- Barban, a gori šuma i nisko raslinje. Još nema podataka o točnim razmjerima. Požar su sinoć gasili pripadnici JVP Pula i DVD Svetvinčenat. Uzrok požara zasad je nepoznat.

Požar koji je izbio sinoć oko 20,35 sati kod Vodnjana, kod dalekovoda Peroj-Vodnjan, lokaliziran je oko 23,25 sata. Izgorjela je površina od 2000 četvornih metara makije i trave, te 12 stabala maslina. Uzrok požara je udar groma, a gasili su ga vatrogasci JVP Pula.

Požar koji je izbio sinoć oko 23,05 kod Bunica, na području Crikvenice, u Primorsko-goranskoj županiji lokaliziran je noćas oko 1 sat, a ugašen oko 2 sata. Izgorjela je površina 500 puta 300 četvornih metara makije i trave.

Državni vatrogasni operativni centar MUP-a izvijestio je da je rano jutros oko 1,30 sati ugašen požar koji je buknuo prije tri dana na Matakovu brigu, u Zadarskoj županiji.

Požar na Velebitu u području NK Paklenica je lokaliziran jučer, u 17,30 sati. Dežurstvo na požarištu još traje.

Požar kod Benkovca - Kula Atlagića je ugašen tijekom noći.

Požar u Zatonu kod Šibenika, u Šibenskoj županiji lokaliziran je jučer u 17 sati, a požarište se čuva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara