Još uvijek traje opsežna potraga za Zagrepčankom nestalom na Velebitu

Još uvijek traje opsežna potraga za Zagrepčankom nestalom na Velebitu

OKO 30 tragača i dva policijska službenika PU zadarske pod vodstvom koordinatorice traganja Silvije Domitrović od ranih jutarnjih sati neuspješno tragaju za 38-godišnjom speleologinjom iz Zagreba, koja je nestala sinoć na području Velebita, sjeverno od prijevoja Prezid podno vrha Čelavac.

Jutros oko 7 sati zadarska je policija, naime, zaprimila dojavu o nestanku Ksenije Srbežar, inače rođene Riječanke, a koja je živjela u Zagrebu. Kako doznajemo u zadarskoj policiji, ne zna se što se točno dogodilo sa nesretnom ženom, koja je bila u skupini speleologa, te ih sinoć odlučila pričekati dok su oni istraživali obližnju jamu. Kada su se vratili, 38-godišnjakinje više nije bilo.

Policija je, kako također doznajemo, provjerila popis poziva s mobitela nestale, te je ustanovljeno da od trenutka nestanka nije koristila mobitel. Srbežar je članica speleološke skupine "Željezničar" iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju iz Gorske službe spašavanja, zbog nepreglednosti terena i guste vegetacije, helikopterska pretraga iz zraka nije dala nikakve rezultate.

Na teren je izašla i ekipa HGSS-a Zadar, a u traganju im pomažu i ekipe iz HGSS Stanice Rijeka i Karlovac te stanice Gospić i Šibenik, kojima u traganju pomažu i potražni psi. Radi se o izrazito nepristupačnom, teško prohodnom terenu, također javljaju iz HGSS-a.

B.S.
Foto: Hr Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara