Josef Fritzl u zatvoru sadi rajčice i gleda komedije: Sanjam o izlasku na slobodu

Foto: AFP

JOSEF FRITZL, Austrijanac koji je svoju kćer držao zaključanu u podrumu 24 godine i s njom začeo sedmero djece, kaže kako "sanja o odlasku iz zatvora".

75-godišnji Fritzl je kazao kako u zatvoru često misli na svoju 55-godišnju suprugu te bi se želio skrbiti za nju. On je na doživotni zatvor osuđen u ožujku prošle godine te ga drže u zatvoru Stein blizu Beča. Intervju njemačkom Bildu je bio njegov prvi od kada je osuđen.

Vlasti krivi zato što ga supruga i djeca nisu posjetili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je kazao da je osam puta pisao svojoj supruzi Rosemarie, no ona mu niti na jedno pismo nije odgovorila iako on još uvijek smatra da ga voli. "Želio bih se u budućnosti brinuti za svoju suprugu jer mi je ona uvijek bila vjerna", kazao je Fritzl i dodao kako krivi vlasti zbog toga što ga niti supruga, a niti njegovih 13 djece nije posjetilo u zatvoru.

Josef Fritzl ima pravo tražiti oslobađanje na uvjetno služenje kazne nakon 15 godina robije. Ako zatraži, tada će se psihijatar trebati složiti s puštanjem. Kada je još trajalo suđenje, Fritzlov odvjetnik je kazao kako njegov branjenik očekuje da će ostatak života provesti u zatvoru.

U zatvoru sadi rajčice i gleda humoristične serije

Osuđen je za silovanje, incest, stavljanje u ropski položaj i ubojstvo, a iz u intervjuu je jasno kako se drži podalje od drugih zarobljenika zbog prirode njegovih zločina. Dva naoružana čuvara ga u svakom trenutku čuvaju zbog njegove zaštite. Opisao je kako u zatvoru sadi rajčice i na televizoru gleda humoristične serije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara