Josipović: Država mora isplatiti seljacima ono što im je obećala!

Josipović: Država mora isplatiti seljacima ono što im je obećala!

Tekst: J.C.
Foto: FAH / POOL /Lana Slivar Dominić

"NEMAMO strategiju razvoja gospodarstva. A posebno poljoprivrede. Seljački prosvjedi to su samo još jednom pokazali", rekao je Stjepan Mesić. Bivši predsjednik gostovao je u Osijeku, gdje je otvorio Proljeti sajam poljoprivrede i prehrane.

Mesić je pozvao Vladu i sve njezine institucije da što prije riješe problem pobunjenih seljaka, ali također ističe kako je to samo vrh ledenog brijega. "Moramo stvoriti pravu strategiju kako bismo u Europsku uniju ušli konkurentni", tvrdi Mesić.

Mesić ipak nije otvoreno želio izraziti potporu seljacima. Na pitanje podržava li njihove zahtjeve, bivši predsjednik odgovorio je kako je to pitanje koje treba riješiti razgovorima i argumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović: Država mora isplatiti seljacima ono što im je obećala!

No, otvoren u podršci seljacima zato je bio aktualni predsjednik Ivo Josipović. "Država mora seljacima isplatiti ono što im je obećana", rekao je Josipović za vrijeme posjeta Bruxellesu. Tamo ga je dočekalo i pitanje smatra li da se seljaci protive ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

"Ne vjerujem da seljaci imaju nešto protiv EU. Oni su nezadovoljni nekim unutarnjim potezima u gospodarskoj politici. Seljaci prosvjeduju zbog stvari koje su im obećane, a ta obećanja nisu izvršena", kaže Josipović.

Predsjednik je svjestan da država danas nema dovoljno novca da bi udovoljila svim zahtjevima prosvjednika, ali ističe kako Vlada mora pronaći drugo riješenje da ispuni svoja obećanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara