Josipović: Gomilanje tijela koja bi se trebala boriti protiv korupcije neće dati rezultate

Josipović: Gomilanje tijela koja bi se trebala boriti protiv korupcije neće dati rezultate

Tekst: J.C.
Foto: Igor Sambolec / Cropix

"IZVJEŠTAJ Europske komisije je realan i dobronamjeran i treba ga shvatiti ozbiljno", komentar je Ive Josipovića na poruku iz Bruxellesa da hrvatski političari ne dozvoljavaju istrage velikih korupcijskih afera. Josipović ističe kako Hrvatska mora prihvatiti činjenicu da se nije dovoljno ozbiljno upustila u borbu protiv korupcije, a kao argument za to navodi podatak Svjetske banke da korupcija svake godine od Hrvatske "otkine" 12 milijardi kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz tog se podatka vidi koliko smo daleko od pobjede u borbi protiv korupcije. Mislim da treba konačno postići pravu volju za borbu protiv korupcije", kaže Josipović koji vjeruje da gomilanje novih tijela koja bi se trebala baviti tim problemom neće dati rezultate. Umjesto toga predlaže drugačiji pristup.

"Treba uzeti slučaj po slučaj, od Podravke i HEP-a pa nadalje i onda te slučajave detaljno, temeljito i nepristrano odraditi. Naša najveća boljka je što politika dosad nije dozvoljavala da se ide do kraja u slučajevima u kojima je postojala sumnja za korupciju. S tim treba prekinuti", podvukao je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara