Josipović i Kosor smijenili načelnika glavnog stožera Josipa Lucića

Foto: Damjan Tadić / Cropix

PREDSJEDNIK Josipović je nakon današnjeg sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor rekao da su se dogovorili o smjeni načelnika glavnog stožera Hrvatske vojske Josipa Lucića.

Josipović je kazao da će Vlada to predložiti, a on će prihvatiti te će se krenuti u proceduru postavljanja novog načelnika Glavnog stožera koji bi trebao postati general Drago Lovrić. Takva odluka će u četvrtak biti predstavljena na Vladi pa će o njoj raspravljati saborski odbor za obranu.

Traži se brzo objavljivanje rezultata istrage o padu MiG-ova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Lucić je osam godina bio na čelu Glavnog stožera Hrvatske vojske. "Zahvaljujemo generalu Luciću koji je bio sudionik Domovinskog rata od prvog dana i koji je svojim dugogodišnjem predanim radom zaista doprinio oružanim snagama Republike Hrvatske", kazao je Josipović. Jadranka Kosor je zadovoljna što se s predsjednikom brzo dogovorila o postavljanju Drage Lovrića.

"Radi se o časniku koji je, prije svega školovan za taj posao, ali on je sudionik Domovinskog rada i osoba koja na kraju svog procesa školovanja osoba koja može doći na čelo u trenutku kada smo puno učinili i u procesu koji je prethodio ulasku u NATO, ali i u ovom trenutku u kojem moramo donijeti puno novih i važnih odluka", kazala je Kosor.

Predsjednik i premijerka su zatražili od povjerenstva da što prije obavi posao oko istrage pada dvaju MiG-ova te da se što prije objave razlozi pada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara