Josipović nastavlja sa sječom suradnika: Drago Pilsel dobio otkaz na Pantovčaku

Josipović nastavlja sa sječom suradnika: Drago Pilsel dobio otkaz na Pantovčaku

Tekst: H.A. / P.V.
Foto: Borna Čavrag

IAKO su nam jučer iz Ureda Predsjednika poslali priopćenje u kojemu stoji kako "stajališta iznesena u kolumni Drage Pilsela ne odražavaju ni u kojem smislu stavove Ureda predsjednika Republike već su isključivo osobna stajališta autora" čini se kako su slobodne aktivnosti Drage Pilsela ipak zasmetale predsjedniku Josipoviću.

> Rječnik Josipovićevog savjetnika i pisca govora: "Kopilad, kurvini sinovi, jebanje, usrao sam se"

> Pilsel Babiću: Index predvodi ustaško kolo

> Svi osim Josipovića znaju da bi Pilsel trebao paziti što govori i piše

Naime, nakon što je procurilo kako je Drago Pilsel dobio otkaz na Pantovčaku iz Ureda predsjednika stiglo je priopćenje u kojemu stoji: "Gospodin Pilsel izrazio je želju da se u budućnosti nastavi baviti novinarstvom, a ne radom u Uredu Predsjednika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjem priopćenju ponavljaju kako "sva stajališta iznesena u kolumni i javnim istupima Drage Pilsela ne odražavaju stavove Ureda Predsjednika Republike" već da se radi "isključivo o osobnim stajalištima autora". Dodaju kako Drago Pilsel nije bio imenovan za savjetnika Predsjednika Republike.  

Kako je Pilsel objavio rat Indexu

No, sasvim je jasno kako je razlog Pilselova odlaska s Pantovčaka jučerašnja kolumna na portalu Regional Express. U svom se tekstu Pilsel obrušio na brojne hrvatske kolumniste (među njima i na Indexovog komentatora Tomislava Klauškog) nazvavši ih "kopiladi", a nije se libio upotrijebiti ni cijeli dijapazon šarolikih psovki kakvih se ne bi posramili ni iskusni kočijaši.

Nakon što je Index prvi upozorio na način kojim se jedan od najbližih suradnika predsjednika Republike obraća javnosti, Pilselov postupak jednoglasno je osuđen iz političkih krugova, dok su se s Pantovčaka pokušali distancirati poručivši da se radi o njegovim osobnim stavovima. Pilsel je reagirao poslavši osnivaču Indexa Matiji Babiću poruku: ""Ja sam u šoku. Baš si pizda. Daj se javi u vladu. Kosorica treba takve licemjere". Usput je našem novinaru Jovanu Dragišiću poručio da "objavljuje rat Indexu i Matiji Babiću osobno".

Njegovo ponašanje nakon takvog istupa Josipović, sasvim logično, više nije mogao tolerirati pa je Pilsel dobio nogu. Izbora zapravo nije ni bilo. Kako bi predsjednik objavio premijerki, s kojom najavljuje dobru i plodnu suradnju, da njegov suradnik i pisac govora smatra kako su Banski dvori prepuni licemjera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara