Josipović: Tijekom kampanje je provaljeno u stan člana moje obitelji

Josipović: Tijekom kampanje je provaljeno u stan člana moje obitelji

Tekst: V.Š.
Foto: Goran Sebelić (Cropix)

PREDSJEDNIK Ivo Josipović rekao je da je tijekom predizborne kampanje provaljeno u stan člana njegove bliske obitelji.

U razgovoru za Večernji list rekao je da su se tijekom kampanje ilegalno prikupljali i izmišljali podaci, ulazilo u privatnost i narušavalo njegovo dostojanstvo.

Protuobavještajna zajednica nasrtala je na sve kandidate osim jednoga


Spomenuo je da je protuobavještajna zajednica nasrtala na sve predsjedničke kandidate, osim jednoga, te da se zbog toga i obratio nadležnim institucijama, uključujući i Predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tu je gospodin Perković pokazao visoku profesionalnost ne preferirajući nijednog kandidata. Mislim da je to i dužnost sigurnosnih tijela u kojima je on angažiran, da prokažu ilegalne i nedemokratske metode poput upada u tuđi stan, prikupljanja podataka i slaganja mozaika koji nemaju nikakve veze s istinom, nedemokratski je i pripisivati nekome ubojstvo, kao što su činili mom ocu", rekao je.

Nakon što ga je novinarka upitala u čiji su točno stan pokušali provaliti, Josipović nije htio prezicirati, ali je naglasio da se radi o nekome iz njegove obitelji.

Josipović je još jednom izrazio žaljenje što na inauguraciju neće doći predstavnici susjedne Srbije. "Žao mi je da nema nikoga, očekivao sam najvišu razinu, tim prije što sam svojim nastupnim intervjuima jasno pružio ruku suradnje i imao odličan odjek u srbijanskim medijima. Mislim da će i u Srbiji izvući neku poruku iz ovog izostanka njihovih predstavnika", rekao je.

Nastavit ću tradiciju "S predsjednikom uz kavu"


"Mesić je donio jednu lijepu tradiciju i sjajnu inovaciju – kavu s predsjednikom i to ću nastaviti. I dalje sam aktivan i na Facebooku, istina, malo sam manje ažuran. Facebook prima 5.000 prijatelja i moji stručnjaci ispituju može li se povećati kapacitet jer sam u jednom trenutku imao 22.000 ljudi na čekanju za prijateljstvo. No ne kanim zanemariti druge oblike komunikacije. Zašto se ne bi s predsjednikom išlo i na koncert?", rekao je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara