Josipović u Afganistanu s predsjednikom Karzaijem razgovarao o gospodarskoj suradnji

Foto: Dragan Matić/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović u službenom je posjetu Afganistanu, a danas se sastao i s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

"Pozdravljam predsjednika predivne zemlje koja je u dobrim odnosima s Afganistanom, koja nam pomaže i zahvalni smo vam na tome", rekao je te dodao da se nada razvoju odnosa na svim područjima, posebice gospodarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je također rekao da je s Karzaijem razgovarao o mogućnostima razvoja gospodarske suradnje, posebice vezano uz obrazovanje, te da je pozvao afganistanske studente da dođu u Hrvatsku koja, kako kaže, ima vrlo dobar obrazovni sustav. Josipović će tijekom posjeta obići hrvatske vojnike koji sudjeluju u ISAF-u, mirovnoj misiji NATO-a.

Od veljače 2003. do proširenja opsega sudjelovanja 2005. godine, Oružane snage Republike Hrvatske su dvaput godišnje u Misiju upućivale do 50 vojnih policajaca, stožernih časnika i dočasnika. Hrvatski sabor je u prosincu prošle godine donio odluku o sudjelovanju u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF) u 2011. i 2012. godini i to s do 350 pripadnika OSHR.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara