Josipović: Vladine investicije neće nas izvući iz krize

Josipović: Vladine investicije neće nas izvući iz krize

Tekst: J.C.
Foto: Davor Pongračić / Cropix

IVO JOSIPOVIĆ danas je na Pantovčaku imao prvi sastanak sa svojim gospodarskim savjetom te odmah uputio oštru kritiku antirecesijskoj mjeri u koju Vlada ulaže nade za izlazak iz krize.

"Investicija 15 milijardi kuna iz javnog sektora neće izvući gospodarstvo iz krize. To je potrošen model", rekao je Josipović. S Pantovčaka je poručeno da na ovaj način ne žele otvarati sukob s Banskim dvorima, ali naglašavaju da izlaz iz krize treba tražiti u jačanju investicija iz privatnog sektora i privlačenju novih ulagača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je također naglasio kako od svojih savjetnika očekuje raznolikost konstruktivnih mišljenja. "Ne očekujem od Savjeta za gospodarstvo zborno pjevanje", kaže predsjednik koji je sa savjetnicima razgovarao i o problemu rasta nezaposlenosti, ali i o korupciji u hrvatskom društvu.

Iz Banskih dvora je poručeno kako je Hrvatskoj potrebna dugoročnija vizija, takozvana "agenda Hrvatska 2025." U ime članova savjeta novinarima se obratio Emil Tedeschi.

"Neki kažu da je ovaj savjet tajkunsko tijelo, ali to nije istina. U Savjetu za gospodarstvo zastupljeni su različiti segmenti gospodarstva i načini razmišljanja. Ne može se na ovo tijelo gledati kao na organizirani pritisak na Vladu", kazao je Tedeschi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara