Josipovićev tim za pomilovanja vodi profesor sumnjičen za nepotizam?

Tekst: I.Kri.
Foto: Damir Glibušić (Cropix)

KOMISIJU za pomilovanja predsjednika Ive Josipovića vodit će bivši dekan osječkog Pravnog fakulteta Vladimir Ljubanović, čiji je ugled narušen kada se prije pet godina otkrilo da je na fakultetu zaposlio sina.

Takvu praksu je Ljubanović dopustio i nekim kolegama profesorima s fakulteta, piše Jutarnji list. Dekan Ljubanović je svojeg sina zaposlio kao asistenta na katedri upravnog prava, njegov kolega dr. Srećko Jelinić je svoga sina Zvonimira smjestio na svojoj katedri za trgovačko pravo, a na njegovoj katedri se našlo mjesta i za snahu voditeljice studentske referade Dubravku Akšamović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su to izvrsni studenti"

Na fakultetu su svoj posao našle i kćeri voditelja katedre za građansko pravo dr. Damira Klasičeka i umirovljenog profesora dr. Tihomira Borzana. Svoj posao su u obrazovnoj instituciji pronašli i domareva kći te nećak tajnice fakulteta. Bivši dekan Ljubanović je tada tvrdio kako su sva ta djeca bila izvrsni studenti, no nije rekao jesu li se i neki drugi izvrsni studenti javili za te poslove.

U Josipovićevoj komisiji su se još našli i psihijatrica Dragica Kozarić Kovačić, defektologinja Ljiljana Mikšaj Todorović, aktivistica za ženska prava Neva Toelle, bivši sudac Vrhovnog suda Branko Zmajević te državni tajnik u MUP-u Vladimir Faber, koji je bio i član komisije za pomilovanje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara