Josipovićeva poruka Kosorici: Izbori se moraju održati prije referenduma za EU!

Foto: Šime Šokota / Cropix

OTVOREN je novi front između Ive Josipovića i Vlade Jadranke Kosor. Ne samo da se predsjednik svrstao na stranu prosvjednika koji traže rušenje HDZ-ove vlasti, već je i javno poručio da se izbori moraju održati prije referenduma na kojem će građani glasati o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Važno je razdvojiti izbore od referenduma", rekao je Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom na kavu". Josipović strahuje da bi se referendum, ukoliko se održi prije parlamentarnih izbora, mogao pretvoriti u izjašnjavanje o Vladi. "Ne bi bilo dobro da građani svoju glas na referendumu o EU daju prema sklonostima ili revoltu prema bilo kojoj političkoj opciji", upozorio je Josipović.

"Bilo bi vrlo loše da građani zbog toga odbiju ulazak u EU. Tako nešto bi bio poraz kompletne naše političke scene, ali i Hrvatske kao države. Odbijanje pristupanja EU na referendumu bacilo bi nas politički i gospodarski unatrag, i to na duže vrijeme", izjavio je Josipović upozorivši premijerku Kosor da odugovlačenjem raspisivanja izbora zapravo šteti europskim ambicijama Hrvatske koje upravo ona često ističe kao vrhovni cilj.

Jasno je Josipović demantirao i tvrdnje kojima HDZ-ovci ovih dana pokušavaju diskreditirati ulične prosvjede protiv Vlade. "Dok su god prosvjedi mirni, oni ne mogu pokvariti naše europske ciljeve. Iz prosvjeda je jasno da se na njima skupljaju ljudi različitih političkih opcija, ali uglavnom se radi o običnim ljudima koji su nezadovoljni jer teško žive", rekao je Josipović. Iz HDZ-a su, podsjećamo, zadnjih dana učestalo stizale poruke da su prosvjednici zapravo obični huligani i plaćenici oporbe, da ne znaju što hoće, da će ugroziti pristup Hrvatske EU, a pokušavao se (u suradnji s pojedinim medijima) umanjiti i njihov broj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara