Jovica Stanišić u srijedu putuje u Scheveningen

BIVŠI načelnik Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije, haaški optuženik Jovica Stanišić u srijedu bi trebao otputovati u Den Haag, javio je beogradski Radio B92.

Stanišićev odvjetnik Vladan Vukčević potvrdio je agenciji Beta da je već kupio avionsku kartu za Den Haag, ali da od nadležnih još nije službeno obaviješten o Stanišićevom izručenju.

Stanišić je, zajedno s također optuženim Frankom Simatovićem Frenkijem, osnivačem i prvim zapovjednikom Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, koji je već izručen Međunarodnom kaznenom sudu, uhićen dan nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, a haaška optužnica mu je potvrđena početkom svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanišićevo izručenje bilo je odgođeno zbog neophodnog kirurškog zahvata, nakon kojeg je iz bolnice vraćen u Centralni zatvor Okružnog suda u Beogradu.

Simatović i Stanišić su optuženi za zločine protiv čovječnosti počinjene u ratovima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a u optužnici protiv Slobodana Miloševića označeni su kao sudionici u "zajedničkom zločinačkom pothvatu", kojemu je cilj bio nasilno protjerivanje nesrpskog stanovništva s velikih dijelova teritorija Hrvatske i Bosne i Hercegovine radi njihovog pripajanja novoj državi pod srpskom dominacijom.

(Hina) ttag rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara