Jučerašnju eksploziju plina u Zagrebu izazvao branitelj koji se pokušao ubiti

Jučerašnju eksploziju plina u Zagrebu izazvao branitelj koji se pokušao ubiti

EKSPLOZIJU plina, do koje je jučer oko 19 sati došlo u stambenoj zgradi na Gupčevoj zvijezdi 2A, u  Zagrebu, izazvao je 40-godišnji hrvatski branitelj Boris Valečić, koji se na taj način pokušao ubiti. S teškim opeklinama prebačen je u Traumatološku bolnicu, gdje se liječnici bore za njegov život. U eksploziji su ozlijeđena i dva gosta obližnjeg kafića - 50-godišnjak i 53-godišnjak.

Do eksplozije je došlo u podrumskom stanu zgrade. Suprotno dojavi koju je zaprimila policija, o tome da je eksplodirala plinska boca, ispostavilo se kako je u zgradi uveden gradski plin. Policijskim očevidom je utvrđeno kako je Valečić namjerno odvrnuo ventil za plin, a potom je uz pomoć plamena izazvao eksploziju.

Od siline eksplozije popucala su stakla na toj, ali i na okolnim zgradama (oštećeno je devet stanova) te na pet automobila, koji su bili parkirani ispred zgrade. Upravo su krhotine stakla ozlijedile goste na terasi kafića "Zvijezda", koji se nalazi pokraj zgrade u kojoj stanuje Valečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okolni stanari za Valečića nemaju baš lijepih riječi - kažu kako je pijanac i kako je, od posljedica rata, psihički obolio. Neki od njih navode kako im je već u više navrata prijetio i kako, unatoč tome što su tražili pomoć nadležnih institucija, nitko nije reagirao.

I.M.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara