JUDE LAW SKUPLJA SREDSTVA ZA OBNOVU LONDONSKOG KAZALIŠTA

Jude Law predvodi kampanju za prikupljanje 2,5 milijuna funti u svrhu obnove londonskog kazališta Young Vic, javlja BBC ovih dana.

Ako se krhka zgrada, izgrađena 1970. kao privremena konstrukcija, ne obnovi, kazalište u središtu Londona morat će se zatvoriti. Obnavljanje će stajati 12,5 milijuna funti, od čega je kroz donacije osigurano već 5 milijuna. Još 5 milijuna funti se krajem mjeseca očekuje od britanske lutrije, tako da je od građana potrebno prikupiti još 2,5 milijuna.

Law, pokrovitelj tog kazališta, izjavio je da će sam donirati sredstva, ali je odbio reći o kojem se iznosu radi. Oskarovac Law (32) odrastao je u južnom Londonu i posjećivao kazalište Young Vic kao školarac.

"Sjećam se kad sam ovamo dolazio prije 15 godina na predstavu 'Otela'. Jako me se dojmilo iskustvo tolike blizine s glumcima. To je bio vrlo važan dio mog sna o postajanju glumcem. Vidjeti predstavu tako izvrsnog kazališta iz takve blizine pokazalo mi je koliko to može biti lijepo, ne samo biti u publici, nego i na pozornici".

Zvijezda "Studengore" i "Talentiranog gospodina Ripleyja" pojavio se na pozornici Young Vica dva puta. Zadnji put je nastupio u sezoni 2002. u produkciji "Dr Faustusa" Marlowea.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Londonski South Bank je mjesto gdje je nastalo kazalište u Britaniji. Ovamo su ljudi dolazili na predstave Shakespearea i Marlowea, i prikladno je da duhovi prošlosti žive na ovom mjestu", kaže Law.

"Kazalište Young Vic ovdje je već 34 godina i važno je sve što možemo učiniti da tu i ostane još 34, 64 ili 94 godina".

Law se nada da će nastupiti u prvoj predstavi nakon što radovi na obnovi budu okončani u ljeto 2006. godine. Tijekom obnove prostori kazališta će se udvostručiti. Stara mesnica koja je ranije stajala na tom mjestu uklopljena je u atrij i bit će zadržana, ali će prostor biti proširen. Planovi uključuju obnavljanje glavne dvorane i izgradnju dodatnog kazališta, zajedno s još jednom radionicom, uredom i zakulisnim prostorom.

(Hina) xpgo ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara