Jukić: Alkarske svečanosti mogu početi

PRIPREME za ovogodišnje alkarske svečanosti, koje počinju danas u 18 sati natjecanjem za Baru, uspješno su završile i sve će se događati po prastarim običajima i pravilima i nadamo se da će Bara, Čoja i sama Alka proći u najboljem redu, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Viteškog alkarskog društva i sinjski gradonačelnik Mate Jukić.

Na Alku će u nedjelju, 8. kolovoza, u ime Vlade doći potpredsjednica Jadranka Kosor. Kako je kazao Jukić, ona će se prijepodne sastati s predstavnicima braniteljskih udruga cetinskoga kraja.

Dolazak je najavilo 25 saborskih zastupnika, četiri ministra, 12 pomoćnika ministara, četiri državna tajnika, indijski veleposlanik i nekolicina predstavnika veleposlanstava drugih država. Svoj dolazak na Alku najavio je i umirovljeni general Tihomir Blaškić, kazao je Jukić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkari se danas natječu za Baru, sutra za Čoju, a u nedjelju je završno slavlje i natjecanje za samu Alku, tj. za naslov slavodobnika 289. viteške igre Sinjske alke.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara