Juncker uvjeren da će pregovori s Hrvatskom početi u ožujku

PREDSJEDAVAJUĆI Europske unije, luksemburški premijer Jean Claude Juncker izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da će pristupni pregovori s Hrvatskom započeti u ožujku kako je i predviđeno.

"Uvjeren sam da će se pregovori o članstvu s Hrvatskom vrlo vjerojatno otvoriti u ožujku", rekao je Juncker na konferenciji za novinare nakon susreta luksemburškog predsjedništva EU-a s Europskom komisijom.

Europsko vijeće je na summitu 17. prosinca odlučilo da se pregovori s Hrvatskom otvore 17. ožujka bude li u potpunosti surađivala s Haškim sudom.

Luksemburško predsjedništvo, koje mora pripremiti izviješće o hrvatskoj suradnji s Haškim sudom, sada proučava "taj ključni element" hrvatske spremnosti, rekao je Juncker.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juncker je dodao da nedavna ostavka hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula neće utjecati na pregovorački proces. "Ne vidim nikakvih neposrednih posljedica ministrove ostavke", rekao je luksemburški premijer, a prenosi STA.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso kratko je izjavio da "Komisija dijeli stajalište predsjedništva EU-a", dodajući da je daljnje širenje EU-a jedan od prioriteta njegove ekipe.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara