juraga: brod "argola" nasukao se u alžiru zbog teškog manevra

Vitomir Juraga, direktor tvrtke "Sartija Nautika" iz Šibenika, koja upravlja brodom "Argola", potvrdio je danas da se brod u petak nasukao u alžirskoj luci Alžiru. L

Prema onomu što mu je rekao kapetan broda Zlatan Radilović, s kojim je u telefonskoj vezi, posada ni u jednom trenutku nije napuštala brod niti ju je trebalo spašavati.

Zapovjednik broda "Argola" izvijestio je da se brod nasukao pri ulasku u luku Alžir zbog teškog manevra na koji ga je upućivao lučki pilot.

"Zapovjednik broda 'Argola' tvrdi kako su upravo kada su ulazili u luku dobili uputu od pilota da se moraju vratiti jer je brod koji je tada isplovljavao iz luke imao problema. Nakon što su ga poslušali i počeli se vraćati, stigla je nova uputa da se okrenu i ipak uplove u luku. U tom manevru čas u jednom čas u drugom smjeru i pri jakom vjetru, brod se nasukao", rekao je Juraga.

Dodao je kako sada traže manji brod na koji će prebaciti teret kako bi nasukani brod olakšali i odsukali ga, a to će trajati od pet do deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, na brodu je 25,8 tona pšenice za Alžirsku državnu agenciju.

Juraga nije mogao potvrditi je li teret uništen i je li se pšenica smočila, kako je to jučer izjavio neimenovani dužnosnik u alžirskoj luci.

Brodu "Argola" bilo je to prvo komercijalno putovanje u organizaciji tvrtke "Sartija Nautika".

Taj je teretni brod prije mjesec dana na dražbi od crnogorske tvrtke "Jugooceanije" kupila skupina poslovnih ljudi, među kojima su trojica iz Šibenika, na čelu s Vitomirom Juragom, a pod hrvatskom je zastavom na prvu plovidbu krenuo 22. studenoga.

Inače, brod je izgrađen 1978. u britanskome brodogradilištu "Swan Hunter", dug je 182,9 metara i širok 24,7 metara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara