Jurčić i Lovrinčević za sada neće postati ministri u Vladi Jadranke Kosor

Jurčić i Lovrinčević za sada neće postati ministri u Vladi Jadranke Kosor

Tekst: P.V.
Foto: Davor Pongračić / Cropix

LJUBO JURČIĆ i Ivan Lovrinčević, istaknuti ekonomski stručnjaci za koje mnogi nagađaju kako će vrlo skoro postati novi ministri Jadranke Kosor za sada, tvrdi premijerka, neće ući u Vladu. U razgovoru s novinarima Kosor je rekla kako zasad neće biti rekonstrukcije, odnosno da Vlada nastavlja rad u aktualnom sastavu.

No, ipak je dala do znanja kako su neke promjene u budućnosti moguće. Podsjećamo, Kosor je ranije novinarima kazala kako će do promjena doći ako bude smatrala da je to potrebno, ali tek nakon što se donese proračun za 2010. godinu. Ministri čije se fotelje najopasnije drmaju svakako su Gordan Jandroković i Damir Polančec, a nakon brojnih afera u HAC-u mogao bi im se na izlaznim vratima pridružiti i Božidar Kalmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubo Jurčić već je pristao pomoći Vladi prihvaćanjem mjesta predsjednika Nadzornog odbora Podravke, a neki mediji nagađaju kako ga uskoro čeka i aktivnija uloga u Kosoričinom kabinetu. Isto važi i za Lovrinčevića, s obzirom da Vlada sve svoje napore u bližoj budućnosti mora usmjeriti prema borbi s problemom ekonomske krize. Iako je Kosoričin odgovor na pitanje hoće li u Vladi biti promjena zasad glasio ne, iz njenog odgovora na pitanje hoće li Jurčić i Lovrinčević biti budući ministri ipak se može iščitati da na Markovom trgu nije sve idealno.

"Oni su jako stručne osobe i njihovi su savjeti uvijek dobrodošli", istaknula je premijerka Kosor, te dodala kako je Vlada uvijek spremna za konzultacije sa svima koji imaju potrebno znanje i žele ponuditi svoju pomoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara