Jurčić: Nisam se nudio Sanaderu

U SDP-u kažu da ono što je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao danas za njihovog premijerskog kandidata Ljubu Jurčića "nije ni prva ni zadnja laž koju će čuti iz njegovih usta". Jurčić opovrgava da se nudio HDZ-u 2003. godine.

> Sanader: Ljubo Jurčić se 2003. nudio HDZ-u

Naime, Sanader je danas u Lisinskom na predstavljanju programa i kandidata po izbornim jedinicama, može se reći, kazao samo dvije stvari po kojima ovaj skup možemo razlikovati od dosadašnjih HDZ-ovih predizbornih skupova. Poručio je predsjedniku republike Stjepanu Mesiću da se na miješa u kampanju, a SDP-u zapaprio službeni početak predizborne kampanje izjavom da mu se Jurčić "nudio".

"Nikada se nikom nisam nudio, pa ni Sanaderu", poručuje za Index Ljubo Jurčić, sa SDP-ovog skupa u Dubrovniku. Gordana Grbić, voditeljica odnosa s javnošću, kaže kako je zapravo bilo obrnuto - da su Jurčića pokušali vrbovati prije četiri godine, a da sada izvrću stvarnost.

Poznato je da Jurčić, iako je bio ministar gospodarstva u Vladi pokojnog Ivice Račana, nije uzeo člansku iskaznicu SDP-a sve do ovoga proljeća, kada je već postalo sigurno da će ga socijaldemokrati istaknuti kao premijerskog kandidata. No razlozi koje je tu naveo bili su njegovo držanje po strani od politike u punom smislu riječi. On je gospodarstvenik i sveučilišni profesor koji se godinama nije htio uključivati u stranke.

Sanader nikada u svojoj kampanji nije "pljuvao" po Jurčiću na račun njegove stručnosti, nego gotovo obvezno na račun gospodarskog programa, koji tumači na svoj način, i što je često nema veze s onim što SDP obećava. Ovaj je argument, koji je navodno star četiri godine, nakon deset HDZ-ovih mini-sabora sačuvao za službenu predizbornu kampanju. Sretan nam prvi dan predizborne promidžbe.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara