Jurčić: Prihvatio sam poziv Kosor i bit ću predsjednik Nadzornog odbora Podravke!

Jurčić: Prihvatio sam poziv Kosor i bit ću predsjednik Nadzornog odbora Podravke!

Tekst: I. Ćimić
Foto:Arhiva

"OBAVIJESTILA me premijerka Jadranka Kosor. Točnije bila je to je bila odluka Vlade, HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera da budem predsjednik Nadzornog odbora Podravke. Ja sam tu ponudu i prihvatio", potvrdio je za Index Ljubo Jurčić dodajući kako za to neće dobivati nikakvu naknadu već to shvaća kao profesionalnu obvezu da pomogne hrvatskom prehrambenom divu.

O Polančecu ništa

Jurčić nesuđeni premijer Vlade kojeg je svojedobno nominirao SDP Zorana Milanovića smatra kako njegova nova dužnost neće biti predmetom stranačkog prepucavanja. Također u razgovoru za Index naglasio je kako ne misli da bi se mogle ponoviti kritike da se previše približava HDZ-u i Jadranki Kosor kao što se moglo čuti u posljednje vrijeme u slučaju Ekonomskog vijeća.

"Pa, vidite da ja svoj stav u Ekonomskom vijeću nisam promijenio te stoga smatram da neće biti problema", ponovio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na goruće pitanje hoće li se kao predsjednik NO Podravke baviti kriminalom koji se događao u prošlosti a za koje se neizravno sumnjiči potpredsjednik Vlade Damir Polančec, Jurčić je dao iznenađujući odgovor.

Prihvaćam stanje kakvo jest!

"Ne, neću se baviti prošlim stanjem,već prihvaćam postojeće. Bavit ću se isključivo budućim transakcijama koje bi mogle utjecati na poslovanje u budućnosti. Eventualni kriminal rješavat će za to mjerodavne službe a ne ja", rekao je Jurčić dodajući kako on nije doveden u Podravku da "raščišćava odnose".

"Imam dva glavna cilja a to je povećanje društvene vrijednosti Podravke kako i vrijednosti tvrtke u korist njenih dioničara. Vodit ću stratešku politiku koja će imati za krajnji cilj povećanje vrijednosti tvrtke", zaključio je na kraju Jurčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara