Jurčić: Vadi će na idućoj sjednici donijeti odluku o prodaji Željezare

BANKOVNO jamstvo, koje je za sisačku Željezaru izdao ruski Mečelj, za Vladu je prihvatljivo jer je jamstvo naplativo i Vlada će na idućoj sjednici donijeti odluku vezanu za privatizaciju Željezare, izjavio je na današnjoj sjednici Vlade ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Najavio je da će slijedom dogovora sa sindikatima, radnicima Željezare, početkom idućeg tjedna biti isplaćene dvije minimalne plaće (za siječanj i veljaču).

Jurčić je podsjetio da je Vlada 13. veljače utvrdila uvjete za prodaju sisačke Željezare ruskom Mečelju. Tražila je da ugovor bude utemeljen na hrvatskom zakonodavstvu, da se u slučaju spora primjenjuje hrvatsko pravo i hrvatski sud, te da izvornik ugovora treba biti na hrvatskom jeziku.

Vlada je zatražila i da Mečelj zajamči punu zaposlenost u Željezari u idućih pet godina kao i bankovno jamstvo kojim bi se u slučaju odustajanja ruskoga partnera radnicima jamčila isplata plaća za šest mjeseci.

Ruski partner izdao je bankarsko jamstvo koje je prihvatljivo Vladi, jamstvo koje je naplativo, a promijenjene su i odredbe o zakonodavstvu i sudstvu, opetovao je Jurčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara