Jurčić: Vlada čeka da promijenjen ugovor o kupnji Željezare potpišu sve tri strane

MINISTAR gospodarstva Ljubo Jurčić u večerašnjem je priopćenju objasnio zašto će Vlada na idućoj sjednici donijetu odluku o privatizaciji Željezare, istaknuvši kako Vlada čeka da promijenjen Ugovor o kupnji Željezare, kao dodatak Ugovoru o kupnji, potpišu tri strane, a da ga je za sada potpisala samo jedna (strana).

U priopćenju Ministarstva gospodarstva podsjeća se da je ministar Jurčić na današnjoj Vladinoj sjednici rekao kako je bankovno jamstvo, koje je za Željezaru u stečaju izdao ruski ´Mečelj´, prihvatljivo jer je naplativo, te da je u Ministarstvo stigla obavijest o suglasnosti za izmjenu Ugovora o prodaji Željezare, kao dodatak Ugovoru, no koji je od potrebnih triju strana potpisala samo jedna strana, ruski ´Mečelj´.

´Ugovor nije stigao u skladu s Vladinom odlukom i zato je jutros ministar Jurčić na sjednici izvijestio da je ruski ´Mečelj´ izdao prihvatljivo bankovno jamstvo, da se složio s traženim promjenama odredaba ugovora, ali da ugovor s tim promjenama nisu potpisale sve stranke - ´Conares trading i stečajni upravitelj´, ističe se u priopćenju.

´Budući da ne sklapa i ne potpisuje ugovor, Vlada čeka potpisan ugovor od svih strana, u kojem će biti ispunjen Vladin uvjet za provedbu prodaje Željezare u stečaju´, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Čim stigne takav ugovor, Vlada će donijeti odluku kako bi ugovor odmah stupio na snagu´, dodaje se.

U priopćenju se kaže da će Vlada radnicima idućih dana isplatiti plaće za siječanj i veljaču i tako će ispuniti svoju obvezu iz dogovora sa sindikatima.

´Početak proizvodnje u Željezari ovisi o završnom postupku primopredaje imovine Željezare u stečaju kupcu i sklapanju ugovora s radnicima, dobavljačima i opskrbljivačima vodom, strujom, plinom i drugim što je potrebno za proizvodnju´, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Dodao je da je ´do sada ispunjen samo jedan uvjet u kupoprodaji Željezare - dostavljeno je prihvatljivo bankovno jamstvo´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara