Jurica opovrgao da preuzima MVP

HRVATSKI veleposlanik u Sjedinjenim Državama Neven Jurica u srijedu je opovrgao napise u hrvatskim medijima da je jedan od kandidata za budućeg hrvatskog ministra vanjskih poslova, priopćio je MVP.

Jurica je u pismu, koje je Hini dostavljeno preko Ministarstva vanjskih poslova, naglasio da je "zbog napisa koji se proteklih dana učestalo pojavljuju u medijima", o njegovom navodnom imenovanju na funkciju ministra vanjskih poslova, "potrebno javno opovrgnuti takve spekulacije" i reći da "nije kandidat" za taj položaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama koju obnašam tek nešto više od pola godine iznimno je zahtjevna i želim joj odgovoriti na najbolji mogući način", navodi se u Juričinom pismu.

"Razlog mog trenutnog boravka u Republici Hrvatskoj na poziv državnog vodstva vezan je za konzultacije oko daljnjeg jačanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država i to u vrijeme kad u Hrvatskoj boravi visoka delegacija Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država", zaključuje se u pismu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara