Jurica suspendirao Kalogjeru zbog bloga

HRVATSKI veleposlanik u Washingtonu Neven Jurica suspendirao je djelatnika veleposlanstva Vibora Kalogjeru koji je objavljivao blog neprimjerena sadržaja, potvrdilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova.

"Veleposlanik Jurica suspendirao je do daljnjega Vibora Kalogjeru i u tijeku je ispitivanje svih okolnosti toga slučaja", izjavio je Hini glasnogovornik MVP-a Dobroslav Silobrčić.

Veleposnik Jurica nije želio službeno pojasniti razloge i okolnosti Kalogjerine suspenzije, rekavši da nije ovlašten o tome komunicirati s medijima.

"Prema pravilima komuniciranja MVP-a, veleposlanik nije ovlašten izravno komunicirati s medijima o kadrovskim pitanjima", izjavio je Jurica Hini u Washingtonu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurica nije želio reći na temelju čega je suspendirao Kalogjeru niti hoće li on ostati na dužnosti u Washingtonu ili će se vratiti u Hrvatsku.

Hrvatski su mediji proteklih dana objavili da je Kalogjera, treći tajnik veleposlanstva u Washingtonu, na Internetu objavljivao dnevnik u kojemu je neprimjereno i koristeći se vulgarnim riječima opisivao svoje službene aktivnosti i iznosio osobne ocjene nekih američkih političara.

Tisak prenosi da je, primjerice, za američkog predsjednika Georgea W. Busha napisao "da mu je interes nafta i da što je cijena nafte veća on više zarađuje kroz dionice i razne ugovore".

Kalogjera je navodno, pod nadimkom Vibbi, diskuturajući na Indexovom forumu napisao da ga "nije zaposlio Žužul, nego Sanader", dodajući da je "bio jedan od ključnih ljudi u stožeru HDZ-a za prošlih izbora".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara