JURIŠIĆ O EKSHUMACIJAMA NA MOSTARSKOM GROBLJU

Povjerenstvo Federacije BiH za traženje nestalih osoba potvrdilo je da je na groblju u prigradskom mostarskom naselju Međine ekshumirano više tijela pripadnika bivše JNA, ali je odbacilo povezanost njihova stradanja sa splitskom lukom Lorom i Hrvatskom vojskom, kako su to pisali neki listovi u Crnoj Gori.

"Na groblju u Međinama ekshumirano je 15-ak tijela među kojima je i 11 pripadnika tzv. nikšićke skupine, a to su bili rezervisti bivše JNA koji su 1992. godine bili na ratištu u Hercegovini", izjavio je dopredsjednik Federalnog povjerenstva za traženje nestalih osoba Marko Jurišić. Dodao je kako je tu ekshumaciju obavila Komisija Republike Srpske za traženje nestalih i zarobljenih osoba.

"Prema našim saznanjima ove pripadnike tzv. nikšićke skupine u mostarskoj su pošti zarobili pripadnici HVO koji je tada, dakle 1992. godine, osim JNA bio jedina vojska u Mostaru", objasnio je Jurišić.

Po njegovim riječima nakon uhićenja ovim pripadnicima tzv. nikšićke skupine gubi se trag. "Hrvatska vojska s ovim slučajem nema nikakve veze i nije točno da su ovi pripadnici tzv. nikšićke skupine dovedeni iz splitske luke Lora", tvrdi Jurišić.

Crnogorski tiskani mediji objavili su da su na mostarskom groblju ekshumirana tijela crnogorskih rezervista koji su nakon zarobljavanja na području Mostara odvedeni u zatvor u splitskoj vojnoj luci Lori te tamo mučeni i ubijeni, te da su njihova tijela prije pet do šest godina prenesena na mostarsko groblje.

(Hina) pg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara